Program

2014 NATIONAL CONFERENCE ON STUDENT ASSESSMENT (Hyatt Regency New Orleans, New Orleans, LA)

Preliminary Program
(This preliminary program is subject to change without notice.  Final program will be available after May 15, 2014.)

The preliminary draft program for the 2014 National Conference on Student Assessment is now available online.  To access it click here.  You can browse the program by day, author, or topic strand by clicking the link at the top of the online program.

Schedule-at-a-Glance
(Tentative schedule - subject to change)

Tuesday, June 24, 2014  
12:00 p.m. - 5:00 p.m.  Exhibits Move-in
12:00 p.m. - 5:00 p.m.  Registration Open

Wednesday, June 25, 2014  
7:30 a.m. - 5:00 p.m.  Registration
7:30 a.m. - 12:30 p.m.  Exhibits Move-in
8:00 a.m. - 9:00 a.m.  Coffee Service           
9:00 a.m. - 10:00 a.m.  60-Minute Concurrent Sessions
10:00 a.m. - 10:15 a.m.  Session change
10:15 a.m. - 11:45 a.m.  90-Minute Concurrent Sessions
12:00 p.m. - 1:30 p.m.  Opening Luncheon
1:30 p.m. - 5:00 p.m.  Exhibit Hall Open
2:00 p.m. - 3:00 p.m.  60-Minute Concurrent Sessions
3:00 p.m. - 3:30 p.m.  Beverage Break
3:30 p.m. - 5:00 p.m.  90-Minute Concurrent Sessions
3:30 p.m. - 5:00 p.m.  Showcase Sessions
6:00 p.m. - 8:00 p.m.  Opening Reception

Thursday, June 26, 2014
7:30 a.m. - 5:00 p.m.  Registration
7:30 a.m. - 5:00 p.m.  Exhibit Hall Open
8:00 a.m. - 9:00 a.m.  Continental Breakfast          
9:00 a.m. - 10:00 a.m.  60-Minute Concurrent Sessions
10:00 a.m. - 10:30 a.m.  Coffee Break
10:30 a.m. - 12:00 p.m.  90-Minute Concurrent Sessions
10:30 a.m. - 12:00 p.m.  Showcase Sessions
12:00 p.m. - 1:30 p.m.  Lunch on your Own
1:30 p.m. - 3:00 p.m.  Plenary
3:00 p.m. - 3:30 p.m.  Afternoon Break
3:30 p.m. - 5:00 p.m.  90-Minute Concurrent Sessions

Friday, June 27, 2015
7:30 a.m. - 11:00 a.m.  Exhibit Hall Open
8:00 a.m. - 9:00 a.m.  Continental Breakfast           
9:00 a.m. - 10:00 a.m.  60-Minute Concurrent Sessions
10:00 a.m. - 10:30 a.m.  Coffee Break
10:30 a.m. - 12:00 p.m.  90-Minute Concurrent Sessions
12:00 p.m.  Conference Adjourn

Past Conference Material

2013 National Conference (Gaylord National Resort and Convention Center, National Harbor, Maryland, June 19 - 22, 2013)

2012 National Conference (The Hilton Minneapolis, Minneapolis, Minnesota, June 26 - 29, 2012)

  • To view and print the final 2012 NCSA program, click here.
  • Search and browse the 2012 online program to view and print handouts and PowerPoint presentations. Sessions with the folder icon indicate that the presentation and handout material is available. Click here for free access to presentations material.
  • To view and print the final 2012 NCSA attendee list, click here.

2011 National Conference (The Orlando Peabody, Orlando, Florida, June 19 - 22, 2011)

  • To view and print the final 2011 NCSA program, click here.
  • Search and browse the 2011 online program to view and print handouts and PowerPoint presentations. Sessions with the folder icon indicate that the presentation and handout material is available. Click here for free access to presentations material.
  • To view and print the final 2011 NCSA attendee list, click here.

2010 National Conference (The Detroit Marriott at Renaissance Center, Detroit, Michigan, June 20-23, 2010)